domingo, 14 de noviembre de 2010

Dia 3. Tuning a tope, Alonso a la baixa

9.35 del matí de diumenge, hora més pròpia de ciclistes que de periodistes. Però en baixar de l’autobús camí de la seu de CiU trobo la manera de congeniar tots dos mons.


Com tot bon ciclista urbà, el de la foto no li fa gens de cas al senyal! Pel que sembla, els responsables d’aquest tuning electoral són les joventuts socialistes. I per si tenia algun dubte de si ens toca o no anar en bici, les cares cansades dels companys –s’hi llegien copes fins a la matinada- m’ho confirmen: aquests dies som periodistas, no ciclistes. Un altre exemple, ja dins el també tunejat (per la nostra desgràcia) autobús de campanya.



La lectura dels diaris dominicals, farcida aquests dies d’entrevistes, perfils i articles d’opinió sobre els candidats i la campanya, gairebé una religió.
Al miting de Banyoles li teniem ganes. Hi intervenien, a més d’Artur Mas, el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, defensor a ultrança de la família tradicional, i Santi Vila, alcalde de Figueres, candidat de CiU per Girona en aquestes eleccions i membre de Convergais, que defensa els interessos de gais i lesbianes dins Convergència.
Si primer Vila es comprometia a defensar la família des del respecte a la diversitat i la pluralitat, Duran trobava ridícul deixar de dir “pare i mare” per utilitzar l’expressió “progenitors”, però la sang no arribava al riu. El líder d’Unió, en canvi, enduria el seu discurs migratori. Benvinguts siguin els nens de mares immigrades, deia, però tenim un problema i hem de fer polítiques de natalitat perquè el país no desaparegui.
En acabat, una estona llarga per fer cròniques i teletips i, pels muntadors i tècnics del miting, dinar i alonsismo (frustrat).


Sóc a casa escrivint això, cosa que la meva salut agraeix. Per desgràcia no es repetirà, serà la primera i última jornada en aquesta campanya amb un sol acte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario