lunes, 12 de noviembre de 2012

Dia 4: Search and Destroy



El Joker ha arribat a la ciutat. Ningú no sap d'on ve ni qui és, però sí el que aconsegueix: sembrar el caos i el terror. I el més desconcertant és que ho fa perquè sí, sense cap motiu, pel simple plaer de veure tota una ciutat trontollant. Per fi un enemic a l'alçada de Batman, el rival que necessitava per justificar la seva lluita contra el mal.

Tan se val qui és Batman i qui Jokeren aquesta campanya. Allò interessant és que per a un convergent Mas és Batman i Rajoy, el Joker, i per a un pepero justament el contrari. Els dos presidents han trobat el rival que els farà passar a la història just quan més el necessitaven, l'un sotmès a Europa, l'altre condemnat per les retallades. Les empentetes i provocacions dels últims mesos són des de la Diada una batalla èpica on dos exèrcits lluiten amb obstinació per penjar a l'altre la llufa del Joker, el dolent total, el que sembra el caos. Però també l'enemic que dona sentit a una lluita, a una trajectòria política, a una vida, el rival que garanteix passar a la història tant si guanyes com si perds.

En el que portem de campanya hem fet dues passes més en aquest camí sense retorn.

1. Els secundaris han estat escombrats: Navarro, Herrera i fins i tot Sánchez-Camacho ja no existeixen, tampoc per a nosaltres. Sí, un dia preciós al Mirador de l'Alcalde, unes vistes espectaculars, molts temes sobre la taula i tot el que volgueu, però si Mas diu que impedir la consulta és un cop d'estat democràtic i ho fa responent un lloctinent de Rajoy, ens hi llencem de cap, jo el primer.

2. Catalunya-Espanya és l'únic debat. Només han ficat el peu a la porta els desnonaments i en les properes hores la vaga. L'aturada general podria haver canviat el signe de la campanya, però un cop més CiU ha estat intel·ligent. Anul·lant els seus actes electorals del 14N evita que el fiquin al mateix sac que el PP i contenta a la part del seu electorat que creu que la vaga està justificada. L'endemà el dret a decidir tornarà a monopolitzar el debat.


Així va ser al vespre a Figueres. El Mas mitinero no se surt un milímetre del missatge: estat propi. Serveix igual per criticar la manca de carreteres i ports com per inflamar al públic que omple la sala (i el vestíbul) del teatre El Jardí. Fa 2 anys, Santi Vila, reconegut homosexual, havia de veure a la seva pròpia ciutat com Duran i Lleida reivindicava la família tradicional. A 2012 Duran no hi era, però una escena similar hagués estat senzillament impossible. L'objectiu de campanya ha estat, és i serà només un: search and destroy

Per cert, la lliçó de "The Dark Knight" és que per destruir el mal cal estar disposat a pagar el preu de la pròpia destrucció. Tothom ho ha de tenir present.

No hay comentarios:

Publicar un comentario