miércoles, 21 de noviembre de 2012

Dia 12: Atac a la línia de flotació

A cap dels vaixells que surquen les aigües parlamentàries hi cap tanta gent com al creuer de Convergència i Unió. A proa hi van tots els que ja creuen veure sortir d'entre la boira l'illa de l'Estat Propi. Ítaca, si voleu. A popa han corregut a buscar refugi els porucs: no gosen alçar la veu per cridar als de la proa que aturin la marxa, així que només els queda ajuntar-se com desesperats per veure si el pes de la massa frena el vaixell.

El PP potser ataca obertament la proa, però discretament, com el submarí que és -són anys i panys sota la superfície, a estones gairebé en la clandestinitat política-, ja ha llençat més d'un torpede de dubte contra la popa, ben conscient de que és el flanc dèbil de CiU. I allà sobre tot hi ha jubilats, amb una por irracional a perdre l'únic que tenen, la seva pensió, si Artur Mas compleix allò que promet. Un blanc fàcil pel PP, que ha atacat de seguida que ha vist que la popa s'inclinava una mica més que la proa.

Per aturar la fuita no queda una altra que baixar a la sala de màquines, arromangar-se i treure aigua. El dia 11, visitant un casal d'avis a Barcelona. Cap pregunta compromesa, tots convençuts, però no calia escarransar-s'hi gaire, recordem que el missatge de Mas no va dirigit a qui té davant si no als que veuen la tele al sofà. L'esport els interessava molt més, entre els que demanaven pel futur del Barça a una Catalunya independent...


Más vídeos en Antena3


...als que es dedicaven a la diplomàcia del ping pong.



El segon acte arribava el dia 12, a L'Hospitalet, casa meva. Allà, CiU hi treia l'armament pesant: els canapés.

Abans...


...i després.

Sense pietat. Tota acció és poca quan el vaixell corre el risc d'embarrancar.

P.D. Sobre el viatge d'Artur Mas a l'autobús de la premsa, ho explicaran millor els companys aquí o aquí. Només afegir que va saber encaixar les bromes amb sentit de l'humor i va tenir resposta per tot i per tothom. I que no va ballar el "Mas Style", però sí se'n va sortir del repte B que li vam proposar: dir Duran, independència i majoria absoluta a la mateixa frase en ple miting a Lleida. El resultat, aquest:



L'enginy no se li pot negar, però la premsa no renuncia a l'objectiu principal, Mas i el "Mas Style"

No hay comentarios:

Publicar un comentario