viernes, 28 de diciembre de 2012

La foto política de 2012: la Diada


Pel resum de 2012 que Ràdio 4 emetrà el dia 31, el company Marc Sala m'ha demanat que expliqui breument quina és la foto política de l'any i el perquè. I no admet discussió, qualsevol imatge de la Diada val.

Resulta irònic que la política i els polítics, tant dependents com són de la imatge i que es treuen els ulls per uns minuts de Telenotícies, quedin aquí en un segon terme. Per primer cop en molts anys -i és això el veritablement rellevant- les persones han decidit un canvi de rumb a Catalunya (podríem discutir si manipulades o no).

Aquí teniu el text. Us desitjo un 2013 ple de sorpreses (de les bones).

"La foto política de l'any no és la de cap polític, si no la d'una nena amb els pares i amb una estelada. O la de qualsevol del milió i mig de persones que va sortir al carrer a la manifestació de la Diada.

Tot va canviar des d'aquell 11 de setembre. Artur Mas culminava el seu viratge cap a l'independentisme i al poc convocava eleccions mirant de cavalcar l'onada sobiranista. Les retallades quedaven en un segon terme i des dels Jocs Olímpics que mai no s'havia parlat tant de Catalunya com en aquelles setmanes.

Però la patacada de CiU canviava el mapa polític. ERC és ara decisiva per a la governabilitat del país, el PSC està pitjor que mai, el PP en surt reforçat i irrompen nous actors com Ciutadans o la CUP. I, sobre tot, la política catalana és ara frontista, amb els favorables a la consulta d'una banda i els contraris de l'altra, els que creuen que tot és possible contra els que veuen Catalunya camí de l'abisme. Tot per aquell dia que ho va canviar tot".

FOTO: CÈLIA ATSET pel diari ARA

No hay comentarios:

Publicar un comentario