jueves, 17 de enero de 2013

Rajoy i Mas a l'AVE o com treure petroli de l'obvi

Amb l'excusa de la seguretat, el viatge inaugural de l'AVE va ser una tortura per la premsa. No era fàcil explicar la primera trobada entre Artur Mas i Mariano Rajoy des del fracàs del pacte fiscal des de l'últim vagó i interpretant les imatges que ens portaven els càmeres, els únics autoritzats per compartir espai uns breus moments amb els presidents.

Per sort hi ha qui en treu petroli. L'expert en comunicació no verbal Manuel Romero Santiago exprem les imatges disponibles per dibuixar una lluita de poder entre el príncep, Mas i Rajoy


Enorme l'Antoni Gutiérrez Rubí al seu blog a El País, amb un arsenal de metàfores, des de la taula plegada al xoc de trens, que li permeten construir una crònica molt potent sobre la trobada. I tot tirant d'una foto del Toni Albir aparentment buida de contingut.

Com també brillant és la Marta Solé treient-li punta a una conversa en aparença banal com la que van mantenir Mas, Rajoy, el príncep Felip i la ministra Pastor almenys mentre hi havia càmeres. Una xerrada tan sucosa pel que es van dir com pel que van obviar en un moment de tensió extrema entre l'Estat i la Generalitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario